منبع تغذیه یا power supply به انگلیسی دیوایسی است، که تمام تجهیزات الکتریکی از جمله کامپیوتر نیاز به توان برای راه اندازی آن دارند. این دیوایس در سیستم کنترلیخانه هوشمند،نقش دستگاه الکترونیکی که انرژی الکتریکی را برای بار فراهم می کند، را ایفا می نماید. یکی از مهم ترین کارکردهای منبع تغذیه تبدیل ولتاژ متناوب برق شهر به ولتاژ مستقیم dc می باشد. به عبارت دیگر منبع تغذیه ولتاژ ورودی ۱۲۰ ولت تا ۲۲۰ ولت را به ولتاژ dc مورد نیاز تجهیزات تبدیل می کند.
در حالت کلی دو دسته منبع تغذیه وجود دارد که شامل منبع تغذیه خطی و سوییچینگ می گردد.

شیوه ی عملکرد منبع تغذیه خطی

مکانیزم عملکرد منبع تغذیه خطی به این صورت است که برق شهر را از ورودی دریافت کرده و سپس آن را توسط یک ترانسفورماتور،به ولتاژ سطح پایین تر مثلا ۱۲ ولت تبدیل می نماید.در سطوح توان پایین، منبع تغذیه خطی مناسب است، اما اشکال کار با آنها در توان های بالا آشکار می گردد. با کم شدن فرکانس اندازه تجهیزاتی مانند ترانسفورماتور یا خازن افزایش می یابد، روش مناسب در این حالت استفاده از منبع تغذیه سوییچینگ فرکانس بالاست.

شیوه ی عملکرد منبع تغذیه سوییچینگ

عملکرد منبع تغذیه سوییچینگ مبتنی بر زیاد شدن فرکانس ورودی تا چند کیلو هرتز است. از این روی در منبع تغذیه سوییچینگ فرکانس ولتاژ ورودی به مقدار بسیار زیادی افزایش می یابد، تا از اندازه ترانسفورماتور و خازن الکترولیت بکاهد.
یکی از تفاوت های عمده در منبع تغذیه خطی و سوییچینگ، در شیوه ی عملکرد بهینه ی آنها می باشد. منبع تغذیه خطی همیشه حداکثر توان را در قسمت خروجی تحویل می دهد، بنابراین کارکرد با حداکثر توان برای تمام تجهیزات موجب ایجاد گرمای زیادی می گردد. شیوه ی عملکرد منبع تغذیه ی سوییچینگ به صورت یک حلقه ی فید بک دار بوده و همواره سوییچینگ ترانزیستور وابسته به میزان مصرف خروجی می باشد، که با توجه به میزان مصرف توان، چرخه کاری کلیدزنی ترانزیستور افزایش یا کاهش می یابد.
یک منبع تغذیه سوئیچینگ که از نظر ویژگی دقیقا هم رده با مدل خطی باشد، از لحاظ اندازه بسیار کوچکتر بوده و بازده خوبی را تامین می نماید، اما به نسبت پیچیدگی آن بیشتر است.

عملکرد اولیه تمام منبع تغذیه های موجود، تبدیل انرژی الکتریکی می باشد. یک منبع تغذیه تنظیم شده، جهت کنترل ولتاژ خروجی یا جریان تا یک مقدار خاص، مقدار کنترل شده با وجود تغییرات در هر دو جریان بار یا ولتاژ تنظیم شده توسط منبع تغذیه ، تقریباً ثابت نگه داشته می‌شود.
منبع تغذیه، ممکن است با یک دستگاه مجزا، مستقل یا یک دستگاه جدایی ناپذیر که به بار خود متصل است، عمل نماید. منابع تغذیه با ولتاژ پایین DC نمونه مورد دوم هستند، که بسیاری از کامپیوترهای شخصی و دستگاه‌های الکترونیکی مصرف کننده ی آن هستند.

خانه هوشمند الفا-نمایندگی خانه هوشمند-  هوشمندسازی ساختمان - خانه ی هوشمندخانه های هوشمند-خانه هوشمند در رشتهوشمندسازی ساختمان در رشت-هوشمندسازی خانههوشمند سازی واحد های مسكونیهوشمند سازی واحد های تجاری-هوشمندسازی ویلاخانه هوشمنداخذ نمایندگی خانه هوشمند